Irriteret Tyktarm Psykosomatisk Sygdom

 

 

 

Poul Huvendick

Hypnotisør & Hypmoterapeut

Instruktør, Coach & Slankekonsulent

Tlf. 31206563 mail@poulhuvendick.dk

Psykosomatisk Sygdom

Psyko henviser til sindet og somatisk henviser til kroppen

Psykosomatiske sygdomme er de sygdomme der har en mental oprindelse, men ikke desto mindre er organiske. Omkring 70 % af lægens aktuelle fortegnelse falder ind under kategorien psykosomatiske sygdomme. Her er en beskrivelse af irriteret tyktarm, hentet fra lægeverdenen. En stor del af de sygdomme kan behandles med Hypnoterapi, har selv haft positive oplevelser med det.

 

 

 

Et overfølsomt tarmsystem

Irritabel tyktarm er en kompleks tilstand, som vi ikke helt forstår

årsagen til. Normalt betyder det, at dit tarmsystem er mere følsomt end

de flestes, og i mange tilfælde kan det forværres af stress eller noget i kosten.

 

Fakta om Irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm er en meget almindelig tilstand, som 15 - 30 % af alle voksne på et eller andet tidspunkt i deres liv oplever symptomer på. Nogle mennesker kan døje med de ubehagelige symptomer på irritabel tyktarm i årevis. Man har endnu ikke fuld klarhed over den nøjagtige årsag til irritabel tyktarm, men en række faktorer kan føre til et følsomt tarmsystem. Hvis du oplever typiske symptomer på irritabel tyktarm, er det bedst at gå til lægen for at få bekræftet diagnosen

 

Årsager til symptomerne på irritabel tyktarm

Her er de mest almindelige årsager til irritabel tyktarm:

Stress: Lægerne er generelt enige om, at stress og angst er skærpende faktorer i forhold til irritabel tyktarm. Hændelser som skilsmisse eller problemer på arbejdet kan påvirke dit fordøjelsessystems naturlige rytme.

Sygdom: Hvis du nogensinde har lidt af en alvorlig mave-tarm infektion, for eksempel dysenteri, kan du risikere fortsat at døje med tarmproblemer.

Kost: At spise sin mad for hurtigt kan have en negativ effekt på tarmsystemet. Hvis du spiser en kost med et lavt fiberindhold og et højt indhold af fedt, kan dette også nemt gribe forstyrrende ind i dit tarmsystems normale rytme.

Hormoner: For kvinder kan menstruation og andre hormonelle forandringer forårsage eller forværre en irritabel tyktarm

 

Tilbagemelding

 

Irritabel Tyktarm.

Når man som hypnotisør modtager en mail som denne fra en klient , så har man det godt. På grund af anonymitet er navnet ændret

Hej Poul

 

 

Jeg var i juni oppe hos dig, da jeg havde problemer med irritabel tyktarm. Lige efter hypnosen havde jeg det fantastisk og jeg kan fortælle dig, at jeg har haft det sådan lige siden - jeg har intet mærket til mine maveproblemer. Det var en virkelig positiv oplevelse at besøge dig, og jeg kan kun anbefale det til andre med samme problem - selvom lægerne selvfølgelig ikke troede på det. Men faktum er jo, at jeg har det godt igen.

Jeg er rigtig glad for, at du kunne hjælpe mig.

 

Mvh. Sonja, Esbjerg

 

Artikel Kilde: BMJ (British Medical Journal) (18. marts, 2010)

 

Hypnoterapi er meget effektivt til at lindre symptomerne ved irritabel tyktarm, er der studier der viser. Og i mange tilfælde fjerner det endda symptomerne helt.

Patienter med irritabel tyktarm bliver ofte rådet til at undgå bestemte fødevarer. Dette letter som regel symptomerne, men som regel kun for et stykke tid, da det ikke fjerne årsagerne til symptomerne – overfølsomhed i tarmene. En af de bedste metoder til at gøre dette er hypnoterapi, viser forskningen.

I et forsøg med 100 patienter med irritabel tyktarm lindrede hypnoterapi symptomerne i 9 ud af 10 tilfælde. Og i 4 ud af 10 tilfælde fjernede det symptomerne helt, imens resten af patienterne udtalte at de følte sig mere i kontrol over symptomerne.